Home
Agenda
Inzet maatschappij
Projectorkesten
Projecten
Organisatie
Fotoalbum
Slideshow
Links
Pers
Black & White
Een grote zaal
Gemeenteraad en LMF
Oprichting LMF+
Contact

PERS 

 

 

Persbericht LMF: 21 november 2016

De Losserse Muziekfederatie vindt dat het College met de notitie subsidiebeleid aankoerst op een vertrouwensbreuk met de Losserse gemeenschap.

 

In de gemeente Losser heb je een sterk en hecht verenigingsleven. Hierbij gaat het niet alleen om muziek, toneel, dans, een passie voor geschiedenis of sport. Voor heel veel inwoners van de gemeente Losser is hun vereniging de tweede huiskamer. De plek waar je ook wordt opgevangen als je het moeilijk hebt, of waar samen iets wordt gevierd. Waar je niet alleen je hobby beoefent maar het hart van de samenleving voelt kloppen. Het lijkt erop dat dit College dat niet heeft begrepen.

 

Waar in de Randstad aparte structuren in het leven moeten worden geroepen hebben we deze sociale infrastructuur gewoon voor handen. In plaats van dat te koesteren en te gebruiken gaat alle aandacht uit naar nieuwe structuren zoals de Participatieraad en naar Dorpsraden die in sommige kernen nog maar net zijn opgericht. Alsof de gemeente Losser zo groot is dat het College anders het verenigingsleven niet kan bereiken. 

 

 

Het stuk ademt  een enorme controledrift uit. Er wordt alleen per activiteit subsidie gegeven, het moet uitgebreid verantwoord worden en het vertrouwen dat een vereniging er het goede mee doet is geheel afwezig.

 

Als Losserse Muziekfederatie vinden we dat extra schrijnend doordat we nog maar zo kort geleden harde toezeggingen hebben gedaan om vrijwilligers in te zetten voor de ondersteuning van docenten bij muzieklessen op de lagere scholen.  Op basis van vertrouwen. Maar naar nu blijkt gaat dat maar een richting op. Dit College wil vooral sturen. En waarop? De bedragen waar het om gaat zijn per vereniging buitengewoon laag. Dat weg halen leidt tot een niet te betalen schade aan good-will bij tal van vrijwilligers. 

 

 

 

Losserse MuziekFederatie +